8 Tips voor de beste aankopen tijdens de solden

Laatste update op , door Thomas

De solden zitten er weer aan te komen. De winkels zullen volstromen met mensen die graag willen genieten van de grote kortingsacties die dan te verkrijgen zijn. Iedereen wil zijn of haar favoriete stuk voor de beste prijs bemachtigen. Wie graag efficiënt en voordelig shopt tijdens de solden, leest best de volgende tips even goed door.

1. Kies op voorhand

Om er zeker van te zijn dat je enkel datgene meeneemt dat je echt nodig hebt, is het een goed idee om deze zaken op voorhand even op te lijsten. De acties in solden zijn vaak zo verleidelijk, dat je al eens terug thuis kan komen met winkeltassen vol spullen die je eigenlijk niet nodig had. Dat is uiteraard niet zo goed voor de portemonnee! Als je op voorhand beslist wat je wil kopen, en je hieraan houdt, ben je zeker dat je enkel koopt wat je nodig hebt.

2. Selecteer jouw favoriete winkels

Het verplaatsen van winkel tot winkel kan soms heel tijdrovend zijn. Om tijd te besparen, bekijk je dus best even in welke winkels jouw favoriete spullen te vinden zijn en bezoek je enkel die. Zo voorkom je dat jouw kostbare tijd verloren gaat aan winkels die eigenlijk niet bij jouw stijl passen.

3. Bepaal eerst je budget

Door de vele kortingen die verkrijgbaar zijn tijdens de solden, koop je gemakkelijk wat meer. Eerst lijkt het allemaal zo veel niet, maar na een tijdje begint het wel op te tellen. Om je niet te laten vangen, kies je best op voorhand een budget om uit te geven. Je kan dat dan cash afhalen, en enkel hiermee betalen. Zo heb je een goed beeld over je shoptegoed en voorkom je dat je meer zal uitgeven dan je op voorhand had beslist.

4. Koop niet impulsief

Iedereen heeft al wel eens iets gekocht waar hij of zij achteraf niet meer zo tevreden mee was. Dat kan zijn omdat het je toch niet zo goed staat, of omdat je dat enkel meenam omdat het zo goedkoop was. Deze items liggen nu jarenlang in je kast zonder dat er iets mee wordt gedaan. Wie dat wil vermijden, probeert best geen impulsieve aankopen te doen. Denk goed na over wat je koopt en laat de spullen waar je niet zot van bent liggen.

5. Shop comfortabel

Een hele dag op koopjesjacht gaan, kan best vermoeiend zijn. Voorzie daarom gepaste kledij. De ideale outfit voelt comfortabel aan, en kan je vlot wisselen. Voor de dames is het een goed idee om dit keer je hakjes thuis te laten en eens te kiezen voor sneakers. Je wil natuurlijk niet vroeger naar huis moeten, omdat het wandelen zeer begint te doen!

6. Vermijd wachtrijen

Wachtrijen aan de paskamers kunnen vaak verschrikkelijk lang en tijdrovend zijn. Neem dus best eerst al je spullen bij elkaar en begeef je pas daarna naar de paskamer. Zo vermijd je dat je meerdere keren moet aanschuiven. Neem je spullen ook in meerdere maten mee, om dezelfde reden. Je hoeft niet perse alles in de paskamers te passen. Een trui of jas kan je perfect in de winkel zelf passen. Wie zich goed kleed, kan zelfs een kleedje of rokje over zijn gewone kleren trekken, om het te passen. De echte diehard shoppers kiezen voor een regenachtige of koude dag om te gaan winkelen. Op deze dagen is er een hoop minder volk in de winkels en zijn er dus veel minder wachtrijen.

7. Kies de juiste shoppartner

De ideale shoppartner is een goede vriend of vriendin. Iemand die je eerlijk kan zeggen of een item je staat, of niet. Op die manier vermijd je miskopen. Kies ook best voor iemand die ongeveer dezelfde kledingstijl en/of maat heeft. Zo kunnen jullie in dezelfde winkels winkelen en wordt er geen tijd verspild in winkels waar slechts één van beide echt binnen wil wandelen. Je shoppartner en jij kunnen dan ook beter helpen kiezen voor elkaar.

8. Korting voor de solden

Veel winkels houden voor de solden al acties om meer klanten naar hun winkel te lokken. Dit kan bijvoorbeeld onder de vorm van koppelverkoop. In dat geval wordt een product goedkoper wanneer je bij dat product een ander product koopt. Zulke acties zijn er uiteraard ook te verkrijgen tijdens de solden. Een tweede vorm van korting voor de solden is “fluistersolden”. Hiervan spreken we wanneer de winkelier korting toepast, zonder dat het ergens geadverteerd wordt in de winkel. Je kan dus altijd eens horen bij de verkoper of er toevallig ergens extra korting te scoren valt.

Tegenwoordig hoef je zelfs je huis niet perse uit om te kunnen genieten van de solden. Er is namelijk ook online korting, in je favoriete webshops. Op www.solden.be kan je online zelfs nog extra kortingen krijgen. Je vindt er codes om bijvoorbeeld gratis verzending te scoren. Er zijn dus allerlei manieren om nog meer te kunnen profiteren van de solden. Veel succes!

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!