Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de belangrijkste vragen én antwoorden over de winter solden in België.

Wanneer beginnen de (winter)solden?

De wintersolden in België lopen van 3 januari tot en met 31 januari. De zomersolden lopen van 1 juli tot en met 31 juli. De enige uitzondering hierop, is wanneer 3 januari of 1 juli op een zondag valt. Dan beginnen de solden één dag eerder, respectievelijk op 2 januari en 30 juni.

Wat is een sperperiode?

De sperperiode is een tijdsvak van exact één maand vóór het begin van de solden. In deze periode worden er al koopjes tentoon gespreid, vaak in de vorm van koppelverkoop.

Wanneer valt de sperperiode?

Voor de wintersolden in België is deze periode meestal 3 december tot en met 2 januari. Tenzij de solden op 2 januari zouden beginnen. Dan eindigt de sperperiode één dag vroeger.

Lees meer over de sperperiode

Wanneer mogen ze starten met reclame voor de solden?

Hier zijn geen beperkingen voor opgelegd. Zowel voor kledij, schoenen en lederwaren mogen de winkels op eender welk moment aangeven wanneer de koopjes starten bij hen.

Hoe scoor ik de beste koopjes?

Als de beste koopjes wil vinden tijdens de solden, moet je vaak snel zijn: de allerbeste aanbiedingen zijn vaak snel uitverkocht. Daarentegen vind je aan het eind van de soldenperiode vaak héél erg hoge kortingen, doordat winkels hun overstock kwijt willen.

Hier bij wintersolden.be verzamelen we alvast de beste online koopjes én gidsen we jullie door de winkelstraten van de belangrijkste shopping steden.

Hoe zit het met garantie tijdens de solden?

Garantie is ook van toepassing tijdens de solden. Meer info en details daarover vind je in ons artikel over garantie tijdens de solden.

Mag ik mijn soldenartikel retourneren/terugbrengen?

Dit ligt nogal gevoelig en er zijn specifieke bepalingen rond. Lees ons artikel over terugbrengen en retour tijdens de solden voor duidelijke informatie.

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!