Wintersolden in Antwerpen

winter solden antwerpen © FARMBOY / Mike Van Cleven / Bron: visitantwerpen.be

Antwerpen is dé plaats om naar hartenlust te shoppen tijdens de wintersolden. Je zal geen last hebben van de koude want op de Meir kan je makkelijk van de ene winkel naar de andere, zonder lang buiten te moeten zijn. De solden in Antwerpen zijn echt niet te missen.
De sperperiode begint op 6 december. Vanaf dan mogen winkels niet meer adverteren met kortingen, maar je zal wel al een hoop koppelverkoop vinden in verschillende winkels en zo dus ook al koopjes aan de haak slaan.

Populaire winkelstraten en pleinen

De Meir

De Meir is de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen. De huurprijzen van de panden op de Meir zijn niet min, dus je vindt er vooral grote en bekende ketens, denk aan H&M, Primark en Mediamarkt. Maar je vindt er ook winkels op het gebied van sport, boeken, muziek, sieraden en parfum. Het station Antwerpen Centraal en de Meir liggen bovendien vlak bij elkaar dus je geraakt heel makkelijk op de Meir!

De Wilde Zee

De Wilde Zee ligt in hartje Antwerpen en bestaat uit vijf gezellige én autovrije winkelstraatjes: de Wiegstraat, de Lombardenvest, de Schrijnwerkerstraat, de Korte Gasthuisstraat en de Groendalstraat. In de winkeltjes in deze wijk zal iedereen iets vinden. Je hebt echte modewinkels maar ook winkels die basic, casual, chic en trendy kledingstukken verkopen. Maar ook echte designerstukken, huishoudartikelen en modeaccessoires ontbreken hier niet! Heb je een hongertje gekregen? Geen probleem, in de wijk vind je ook verschillende lunchplekjes.

De Modewijk

In de Modewijk vind je, niet zo verrassend, voornamelijk echte modewinkels. De Modewijk bestaat uit onder andere de Nationalestraat, de Lombardenstraat, de Kloosterstraat, de Sint Michielstraat, Steenhouwerstvest, de Aalmoezenierstraat, de Waelplaats en de Leopold. Je zal er vooral collecties van bekende Antwerpse modeontwerpers vinden. Die collecties worden in de vele verschillende boetiekjes en modezaken getoond en verkocht. De meest opvallende zaak van al die boetiekjes en modezaken is toch wel het Modepaleis van Dries Van Noten, zijn ontwerpen worden in meer dan 500 winkels verkocht.

De Leien

De Leien boulevard loopt vanaf de Opera op de Frankrijklei tot aan de Amerikalei in het Zuid district. Op de Leien boulevard vind je vooral trendy koffiebars, speciaalzaken en ook leuke restaurants en bars.

Het Historisch Centrum

Het historisch centrum is de wijk rond het stadhuis en de kathedraal. Het is echt een gezellige buurt. In het historisch centrum zal je vooral toeristen tegenkomen want het zit vol met toeristische trekpleisters. Daar liggen ook de Grote Markt en de Groenplaats, dat zijn de twee bekendste pleinen van Antwerpen. Beiden pleinen worden omringd door gezellige winkeltjes, restaurants en cafeetjes.

De Stationswijk

Het gebied rond het Centraal Station in Antwerpen is een uitstekend winkelgebied. De diamantenwijk is waarschijnlijk de bekendste en meest geliefde wijk in de stationsbuurt. Maar je hebt er ook de Wesenbekestraat waar je verschillende gespecialiseerde winkels vindt, onder andere Chinese en Thaise winkels. Rond het Centraal Station zijn ook verschillende overdekte winkelcentra zoals de Winkelhaak waar je vooral designerwinkels vindt en de Keyserlei waar verschillende overdekte winkelgalerijen zijn.

Het Zuid

Het hartje van het Zuid zijn de Vlaamse/Waalse Kaai, de Waelplaats en de Leopold. Het Zuid is vooral een trendy gebied in Antwerpen. Met restaurantjes, bars, artistieke winkels, modehuizen en interieurzaken, zowel met designmeubels als eerder antieke stukken. In deze wijk loop je het meeste kans om schrijvers, kunstenaars, acteurs en andere bekende Vlaamse personen tegen het lijf te lopen.

Wijnegem Shoppincenter

Wijnegem shoppingcenter is het grootste shoppingcenter van Antwerpen, maar ligt dus wel buiten de stad, op de Turnhoutsebaan in Wijnegem. Op minder dan een half uur ben je al aan Wijnegem shoppingcenter met de bus of de tram van aan Antwerpen Centraal. Je kan tram 10 nemen naar Wijnegem aan de tramhalte Astrid Metro of bus 410 richting Turnhout aan de bushalte Centraal Station Perron 1. Bij zowel de tram als de bus moet je afstappen aan de halte Wijnegem Shoppingcenter.
Het grootste voordeel van Wijnegem shoppingcenter is dat er een enorm aanbod is, iedereen zal er dus wel iets vinden. Er is ook genoeg parkeergelegenheid en omdat het overdekt is, kan je er altijd comfortabel shoppen en heb je dus geen last van het weer. In het shoppingcenter vind je vooral grote ketens zoals Stradivarius, Zara en Hollister. Er zijn ook meer dan genoeg eetgelegenheden in het shoppingcenter. Perfect dus voor shopping in Antwerpen!

Shoproutes

Als je speciaal naar Antwerpen komt om te shoppen, wil je natuurlijk het meest halen uit je winkeldagje. Tijdens de solden zijn er veel winkels met niet te missen koopjes dus kan je hieronder enkele winkelroutes zien, op basis van hoeveel tijd je hebt om te shoppen.

Weinig tijd (1-2u)

Als je snel zo veel mogelijk winkels wil doen, kan je best gewoon de Meir aflopen en dan op het einde van de Meir de metro terugnemen naar Antwerpen centraal. Op de Meir heb je de meeste winkels, dus als je op voorhand een plan maakt van welke winkels je wil bezoeken, zal je zeker alles vinden wat je zoekt op een uurtje of twee.

Halve dag (3-5u)

Als je een halve dag de tijd hebt om te shoppen kan je makkelijk beginnen in de stationsbuurt, dan de Meir aflopen en dan kom je uit in het historisch centrum. Voor een halve dag is Wijnegem shoppingcenter ook aan te raden als je weet welke winkels je wil bezoeken.

Een hele dag

Zin in een hele dag shopplezier? Dan is lekker slenteren in Wijnegem shoppingcenter zeker ook aan te raden. Als je een hele dag in Antwerpen centrum wil shoppen kan je de route van een halve dag nemen, dan kan je langs de Groenstraat naar de Modewijk gaan en dan nog doorlopen over de Leien boulevard en zo uitkomen in het Zuid. Dan heb je zeker alle winkels gezien.

Openingsuren winkels

Alle winkels in de binnenstad van Antwerpen zijn standaard geopend vanaf 09:00 tot 18:00 uur.

Niet te missen winkels

Tijdens de solden in Antwerpen zijn er enkele winkels die je gewoonweg NIET mag en kan missen: Primark, Decathlon en IKEA. Deze winkels doen vaak ook op zondag een extra opening.

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!