Wintersolden in Brussel

Je voelt het als je naar buiten gaat. De dagen worden korter, het is frisser buiten. Allemaal signalen die wijzen op de winter. Het is weer die tijd van het jaar om met een warme chocolademelk in de hand onder een fleecedekentje te kruipen. Om eindelijk terug die kerstboom boven te halen. Maar natuurlijk ook om te genieten van serieuze kortingen tijdens de wintersolden! Hoe zou je anders die nieuwjaarscadeautjes voor die zus/tante/bedovergrootmoeder kunnen aanschaffen?

winter solden brussel koopjes shoppen Bron: visit.brussels

Met nog een houten kop na het eindejaarsfeest kan je al gaan winkelen. De solden starten officieel op 3 januari en gaan door tot het einde van de maand (31/01). Als je dan toch achter de leukste koopjes wilt jagen, kan je maar beter direct naar onze hoofdstad gaan. Neem je leukste winkelmaatje mee en slenter door de straten van Brussel. Hier heb je namelijk het grootste aanbod winkels van heel ons belgenlandje. Dit aanbod betekent natuurlijk ook gigantisch veel koopjes en dit is dan weer goed voor jouw portemonnee.

Soldenkoopjes in Brussel

Tijdens de wintersolden vind je voornamelijk de wintercollectie met een goedkoper prijskaartje, dit gaat van warme winterjassen tot cozy sweaters. Bovendien kan je ook heel wat kerstgerief aan de helft van de prijs kopen, wat je dan weer beter uitkomt voor volgend jaar. Niet alleen jij wordt er vrolijk van, ook de verkopers zien met een glimlach op het gezicht hun voorraad de deur uit vliegen. Hoe langer je wacht met shoppen tijdens de wintersolden, hoe kleiner de kans om nog iets moois te vinden dat ook nog eens in je maat is, maar hoe groter de kortingen. De winkelvoorraden moeten uiteraard zo snel mogelijk slinken zodat er voldoende plaats is voor de nieuwe lente/zomercollectie. Geen nood, als je een half jaartje geduld hebt, staan de zomersolden alweer voor de deur.

Brussel groeit tegenwoordig enorm op vlak van mode. Er zijn veel modeopleidingen die leiden tot heel wat hippe, frisse en moderne pareltjes van winkels. Deze liggen echter verstopt in het stadscentrum van Brussel en zal je eigenhandig moeten gaan ontdekken. Er zijn echter ook buurten waar je bepaalde soorten winkels vindt en die hebben we hieronder opgelijst.

Winkelstraten

Nieuwstraat

De winkelstraat bij uitstek is natuurlijk de Nieuwstraat ook wel Rue Neuve genoemd, aangezien het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tweetalig is. Hier zal je vooral de grotere, maar relatief goedkopere modeketens vinden. Zara, Primark, Urban Outfitters, H&M, Berschka … zijn maar enkele voorbeelden. Deze straat kan wel redelijk druk zijn in de soldenperiode, maar ze is wel autovrij, dus alleen slenterende voetgangers/fietsers zullen in de weg lopen.

Louizawijk

In de Louizawijk, de chiquere wijk van onze hoofdstad, vind je de wereldwijd bekendste modehuizen. Deze hebben door het jaar heen een serieus prijskaartje, tijdens de soldenperiode kan je hier echter fikse kortingen krijgen. Modehuizen zoals Gucci, Chanel, Longchamp, Giorgio Armani, Riverwoods, Mer du Nord zijn in deze buurt aanwezig. Om de Louizawijk te bereiken, zal je eerst je kuiten goed moeten insmeren, want deze ligt enkele tientallen meters hoger dan de rest van de stad. Maar aangezien je genoeg budget hebt om in deze winkels te gaan shoppen, zal een ticketje voor de tram er ook wel bij kunnen.

De Marollen

Wat tegenwoordig heel erg hip is, is vintage. Je hebt uiteraard ook een wijk in Brussel vol knusse vintagewinkeltjes. Deze bevinden zich in De Marollen, de oudste wijk van de gehele stad. Als je geïnteresseerd bent in lokale marktjes, dan ben je hier op het juiste adres. Dagelijks is er een vlooienmarkt te vinden (deze bevindt zich op het Vossenplein) en met een beetje geluk kan je iets leuks vinden. Van tandenborstels tot oude kandelaars, er is voor elk wat wil. Naast vintagespulletjes en hebbedingetjes, kan je ook vintage rokken, bloesjes, echte leren vestjes … in deze buurt vinden.

Antoine Dansaertstraat

Tenslotte is de omgeving rond de Antoine Dansaertstraat zeker de moeite waard om eens langs te passeren. Hier bevinden zich de hippe winkeltjes, overigens opengehouden door de nog relatief jeugdige modeontwerpers. In deze omgeving kan je terecht bij de beste designers, stylisten en juweliers van heel Brussel. Hier kan je ook strakke en moderne interieurartikelen aan de haak slaan.

Winkelcentra

Zitten de weersomstandigheden weer eens tegen in België? Je hoeft je dagtripje hiervoor helemaal niet af te blazen. Er zijn ook tal van overdekte winkelcentra aanwezig. Zo heb je de Sint-Hubertusgalerijen waar je zeker even moet doorlopen. Deze galerijen stammen af uit de 19e eeuw en zijn grotendeels perfect bewaard gebleven en gerenoveerd tot winkelcentrum. Hier kan je spijtig genoeg geen grote merken vinden maar eerder lokale speciaalzaken zoals juweliers, kleine restaurantjes, chocolaterieën… De grote voordelen aan deze indrukwekkende galerijen zijn toch de openingsuren op zondag. In tegenstelling tot de bekende merken willen deze lokale zelfstandigen hun winkel wel openhouden tijdens het hele weekend. Zij kunnen een extra centje bijverdienen en jij moet nooit voor een gesloten deur staan, dit klinkt als een win-win situatie.

Eten en drinken

Naast winkels en modeketens, zijn er bovendien heel wat gezellige restaurantjes en koffiebars waar je even kan uitrusten van al dat winkelen. Van Vlaamse kost tot afhaalchinees tot zelfs McDonald’s alles smaakt na een hele dag winkelen. Vermijd de buurt rond de grootste toeristische trekpleisters als er nog maar weinig geld meer overschiet in je portemonnee.

Als je dan toch beslist hebt om je dagtripje te verlengen naar een Brussel tweedaagse omdat deze stad je zo goed beviel, kan je direct ook eens het nachtleven gaan ontdekken. Als je in het begin van januari langsgaat kan je nog de kerstmarkt van Brussel bezichtigen. Je weet wat ze zeggen, met een glühwein in de ene hand en een jenevertje in de andere hand, zijn de wintersolden nog zo plezant.

De hoofdstad ligt in tegenstelling tot Nederland en Frankrijk wel in het midden van het land en dus vanuit elk hoekje van België goed te bereiken via trein, bus en auto. De NMBS-treinen rijden al van 6 uur ’s ochtends tot 23uur ’s avonds/ ’s nachts.

Hopelijk vind je op deze site genoeg informatie over de wintersolden in Brussel. We wensen je alvast een fijn bezoek aan onze prachtige hoofdstad toe.

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!