Wintersolden in Hasselt

Als je van gezellig shoppen houdt, dan is Hasselt dé stad waar je kan gaan soldenshoppen in de winter. Het is een veelzijdige en levendige stad. Je kan Hasselt onderverdelen in verschillende delen die elk hun eigen kenmerken en winkelaanbod hebben. Of je nu van trendy kleding, vintage stukken of eerder luxe artikelen zoekt, in Hasselt zal je dat allemaal zeker vinden. Iedereen kan dus plezier beleven in Hasselt.

Tijdens de wintersolden zal je vooral afprijzingen vinden op de wintercollectie. Perfect dus als je een nieuwe winterjas of dikke trui nodig hebt, want de koude periode is nog niet voorbij in januari. De wintersolden starten namelijk op 3 januari in Hasselt en lopen de hele maand door, tot 31 januari.
De sperperiode begint al op 6 december. Vanaf dan mogen winkels niet meer adverteren met kortingen, maar je zal wel al een hoop koppelverkoop vinden in verschillende winkels en zo dus ook al koopjes aan de haak slaan. Zo kan je makkelijk al een beetje soldenshoppen en tegelijk naar Winterland gaan. Winterland vindt namelijk plaats vanaf 23 november tot en met 5 januari. Perfect dus om eerst een dagje te slenteren door het centrum en te genieten van de koppelverkoop en daarna een avondje rond te lopen op Winterland en daar te genieten van een glas glühwein en ondertussen van standje tot standje te gaan om leuke kerstcadeaus te zoeken.

Populaire winkelstraten

Demerstraat

wintersolden hasselt Bron: visithasselt.be

De Demerstraat is de grootste en bekendste winkelstraat van Hasselt, vernoemd naar de rivier de Demer die door Hasselt loopt. In de Demerstraat zal je vooral grote ketens vinden. Dat zijn voornamelijk kleding- en schoenenwinkels, maar ook parfumerieën en cosmeticawinkels ontbreken niet op de Demerstraat. Shop je graag bij H&M, Zara of Primark? Dan is de Demerstraat dé plaats voor jou! Vergeet zeker niet om stevige schoenen aan te trekken als je in Hasselt gaat shoppen, want de Demerstraat is een enorm lange straat. Maar er zijn gelukkig genoeg cafeetjes en restaurantjes op de straat waar je even een drink- of eetpauze kan inlassen.

In de zijstraten van de Demerstraat kan je ook gaan shoppen. Daar vind je vooral leuke en gezellige boetiekjes, als goede afwisseling met de winkelketens.
Doordat de Demerstraat zo lang is en er dus zo veel winkels zijn, is de concurrentie er nogal hoog. Maar dat komt jou eigenlijk beter uit, want dat betekent dat de winkels er erg fanatiek zijn met hun solden. Je zal er in de winkels dus grote delen van het assortiment in de korting vinden tot wel 70%!
De Demerstraat is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Van aan het station kan je makkelijk te voet naar de Demerstraat gaan, dat is nog geen kwartiertje wandelen. Toch geen zin om te wandelen? Je kan ook makkelijk de Boulevardpendelbus of de Centrumpendelbus van aan het station nemen. Kom je met de auto? Dan kan je gaan parkeren in een van de vijf overdekte parkeergarages: parking station, parking Molenpoort, parking Dusart, parking Twee Toren en parking Luikerpoort.

Dorpsstraat

Ben je niet zo een fan van al die winkelketens of van de standaard trends? Geen probleem, dan kan je terecht op de Dorpsstraat in Hasselt! Daar zal je voornamelijk vintage winkels vinden. Maar je kan er ook enkele winkels vinden waar je handgemaakte kleding en accessoires kan kopen. Voor een uniek kledingstuk of accessoire moet je dus op de Dorpsstraat zijn. Op en rond de Dorpsstraat kan je ook genieten van typische Hasseltse producten. Je zal daar namelijk verschillende restaurantjes en winkels vinden die Hasseltse streekproducten aanbieden. Je kan er jenever, chocolade, speculaas en Herkenrode bier ontdekken.

Kapelstraat

Op en rond de Kapelstraat zijn enkele boetiekjes en winkels waar je collecties van bekende modeontwerpers kan vinden. Als je op zoek bent naar exclusieve designerstukken, grote merknamen of een kostuum op maat, dan kan je terecht op en rond de Kapelstraat. Hou er wel rekening mee dat alles daar een beetje meer geld kost. Ben je een fan van luxeartikelen? Dan kan je daar dus terecht.

Shoproutes

Als je speciaal naar Hasselt komt om te shoppen, wil je natuurlijk het meeste halen uit je dag shoppen. Tijdens de solden zijn er veel winkels met niet te missen koopjes. Je kan hieronder dus enkele winkelroutes zien op basis van hoeveel tijd je hebt om te shoppen in Hasselt

Weinig tijd (1-2u)

Als je snel zo veel mogelijk winkels wil doen, kan je best gewoon de Demerstraat doen. Op de Demerstraat heb je de meeste winkels en het is de langste straat. Dus als je op voorhand een goed plan maakt van welke winkels je wil bezoeken, zal je zeker alles vinden wat je zoekt op een uurtje of twee.

Halve dag (3-5u)

Als je een halve dag de tijd hebt om te shoppen kan je ook makkelijk de Demerstraat doen. Je kan daar dan lekker slenteren en elke winkel binnen- en buitenlopen en alles op je gemak bekijken. Dan kan je zeker ook een terrasje doen of iets lekker eten tijdens het shoppen.
Als je al met een plan naar de Demerstraat gaat en niet elke winkel binnen wil, dan kan je aan het einde van de Demerstraat rechts gaan en dan kom je uit op de Kapelstraat waar je kan genieten van de duurdere en exclusievere stukken.

Een hele dag

Zin in een hele dag shopplezier? Dan kan je zeker terecht in Hasselt! Je kan best starten met de Demerstraat. Aangezien je tijd zat hebt, kan je makkelijk elke winkel die je wil bezoeken, of zelfs gewoon elke winkel binnenlopen. Aan het einde van de Demerstraat kan je dan naar rechts gaan om te gaan genieten van de duurdere en exclusievere stukken van de Kapelstraat. Als je de Kapelstraat dan afloopt en weer naar rechts gaat, kom je op de Dokter Willemsstraat en als je die afloopt kom je op de Dorpsstraat. Zo heb je dus alle winkelstraten van Hasselt gedaan.

Openingsuren winkels

Alle winkels in de binnenstad van Hasselt zijn standaard geopend vanaf 10:00 tot 18:00 uur.

Niet te missen winkels

Tijdens de solden in Hasselt zijn er enkele winkels die je gewoonweg NIET mag missen: IKEA, Primark en Decathlon.

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!