Wintersolden in Brugge

Als de wintersolden in zicht zijn is koning winter alweer in aantocht. De wekker wordt een uurtje teruggedraaid. De verwarming staat opnieuw aan. Dit wil maar één ding zeggen natuurlijk: De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur. Sinterklaas komt langs voor zijn jaarlijkse bezoekje. De kerstboom kan worden versierd en de kalkoen kan in de oven. Na al deze fijne familiefeestjes breekt de volgende leuke periode aan, de soldenperiode! Je was het goedkoop shoppen waarschijnlijk al aan het missen, maar je kan nu eindelijk stoppen met treuren en je winkeltas bovenhalen.

Weekendje Brugge

winter solden brugge shoppen

In plaats van naar een stadje te gaan in de buurt, kan je even gaan uitwaaien naar de zee. Een weekendje Brugge kan iedereen wel goed doen na al die drukte van de feestdagen. Rond die periode is er daar ook wel veel te doen. Kerstmarktjes, gezellige dijkrestaurantjes, kerstboomverbrandingen… Op de eerste zondag van iedere maand openen de meeste winkels in Brugge bovendien hun deuren, want dan is het weer koopzondag. Tijdens de wintersolden in de toch wel mooiste stad van België valt deze op 5 januari 2020.

Tijdens de wintersolden zal je vooral warme kledij vinden. De handelaars willen van hun voorraad weg om zoveel mogelijk plaats te kunnen maken voor de nieuwe zomercollectie die er dan al begint toe te komen. Je kan hierdoor al je winterkleren voor volgend jaar beginnen inslaan, maar dan met een goedkoper prijskaartje. Waardoor je nog veel geld overhebt om nog eentje te gaan drinken achteraf, want shoppen kan heel intensief zijn.
De zomersolden waren bezorgden dit jaar de handelaars een pak minder winst, dus zullen ze jullie zeker extra in de watten leggen. Met een beetje geluk reiken ze je hier en daar een lekker koekje of snoepje aan.

Ambachtelijke winkels

Deze eeuwenoude stad is gekend voor hun vele winkeltjes vol handgemaakte producten. Deze winkels en ateliers kan je herkennen aan het label “Handmade in Brugge”. Hier kan je echt unieke stukken vinden en bovendien ook een stadsplan zodat je zeker je weg niet kwijtraakt. Dus als je dan toch achter zo’n plannetje gaat kan je evengoed even rondsnuisteren.

De winkelstraten

Vanaf de Markt in Brugge kan je makkelijk alle winkelstraten (Noordzandstraat, Zuidzandstraat, Steenstraat en Geldmuntstraat) binnen de minuut bereiken. Maar het duurt wel wat langer om ze volledig uit te wandelen. Jouw wandeltempo ligt echter enorm laag aangezien je door het shoppen je slechts heel traag door de straten verplaatst. De shopstraten lopen in elkaar over, behalve de Zuidzandstraat, die je dan weer via het einde van de Noordzandstraat kan bereiken.

Als je nu eenmaal niet de energie vindt om te wandelen kan je ook de winkeltjes bereiken via één van de vele elektrische steps of op de goeie oude manier, met paard en koets. Dit is echter minder praktisch bij het winkelen en zou je beter op een dag doen waar je echt het stadscentrum van deze eeuwenoude stad wil bewonderen.
Je kan ook een bezoekje brengen aan het Begijnhof, het Belfort of de Basiliek van het Heilig Bloed. In die basiliek zou volgens de legende een staal van het bloed van Jezus te vinden zijn. En komt éénmaal per jaar uit de basiliek tijdens de Heilige Bloedprocessie.

winkelstraten brugge

Gastronomisch pauzeren

Uiteraard kan je niet de hele dag door shoppen, dat zou te vermoeiend zijn. Daarom moet je ook wat tijd vrijmaken om iets te eten of te drinken over de middag of sluitingsuren van de winkels. Er is echt voor ieder wat wils. Van coffeebars, bruine kroegen, verfijnde bistro’s tot gastronomische restaurants. In Brugge heb je zelfs de grootste concentratie aan sterrenrestaurants rond een stad ter wereld.

Bereikbaarheid

Nog een pluspuntje van deze veelzijdig stad zijn de autovrije winkelstraten in het weekend. In de namiddag rijden hier weliswaar geen auto’s tussen 13u en 18u. Dit op elke zaterdag en koopzondag van de maand. Zo kan je op die namiddagen de winkelstraten doorkomen zonder door autoverkeer gehinderd te worden.
De stad is ook goed bereikbaar via auto, fiets, bus, trein, kusttram of ander openbaar vervoer. In het weekend krijg je bovendien de zogenoemde weekendkorting bij NMBS. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen boven- als ondergronds (parkeergarages).

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!