Wintersolden in Leuven

Tijdens de wintersolden kan je je hartje luchten in de winkelstraten van Leuven. Deze studentenstad wordt in de winterperiode volledig omgetoverd tot een gezellige stad waar je kan shoppen en winkelen naar hartelust.

De sperperiode in Leuven start op 6 december. Vanaf dan vind je allerlei koppelverkoop aanbiedingen in de winkelstraten. De wintersolden zelf starten op 3 januari.

Populaire winkelstraten en pleinen

Bondgenotenlaan & Rector de Somerplein

winter solden leuven bondgenotenlaan rector de somerplein Bron: http://shoppeninleuven.be/shoppen/bondgenotenlaan-rector-de-somerplein

De Bondgenotenlaan is traditioneel dé winkelstraat in Leuven. Tijdens de winter solden vind je hier enorm veel winkels met interessante koopjes en kortingen. Deze lange laan is zo’n 1 km lang en nodigt uit tot winkelen. Wie van Antwerpen of Limburg komt, zal zich wellicht parkeren op Parking de Bond en zo vrijwel meteen uitkomen aan de Bondgenotenlaan. Aan het eind van de laan kom je het Rector de Somerplein tegen. Waar je rustig iets kan eten en je fiets parkeren.

In de Bondgenotenlaan vind je winkels als Zara, WE, H&M, C&A en vele andere.

Diestsestraat

In de Diestsestraat vind je enkele grote winkelketens én bekende merken. Denk aan JACK&JONES, Foot Locker, HEMA en Sasha. In deze straat passeren géén auto’s, dus het is net iets aangenamer om tijdens de wintersolden door te wandelen. Als je komt shoppen in Leuven, is dit zeker een aanrader. Aan soldenkoopjes alvast geen gebrek.

Brusselsestraat

Als je het Rector de Somerplein oversteekt richting Grote Markt, kom je onderaan de Grote Markt de Brusselsestraat tegen. Deze staat niet meteen bekend om de grote winkelketens, maar wel een erg gezellige straat om door te wandelen. Vol leuke en exclusieve winkels, chocoladewinkels en veel meer.

Mechelsestraat en Vismarkt

Aan het begin van de Mechelsestraat en op de Vismarkt vind je nog enkele unieke kledingwinkels. Qua voedingswinkels en unieke brasseries moet je zeker hier zijn. Als je geluk hebt kan je parkeren op de Vismarkt.

Parijsstraat

De Parijsstraat loopt parallel met de Oude Markt en staat bekend om de fantastische restaurants en eetplekken. Wie na een dagje winkelen tijdens de solden even wil bekomen: hier moet je zijn!

Tiensestraat

In de Tiensestraat vind je tegenwoordig niet veel kledingwinkels meer, maar wel een erg gezellige straat waar je een ijsje kan eten en autovrij kan doorwandelen. Wie een stukje verder wandelt ontdekt tevens de beruchte fakbars van Leuven.

Ladeuzeplein & Hooverplein

Het Ladeuzeplein zullen velen wellicht kennen van de grote ondergrondse parking die er ligt. Of van de kerstmarkt en kermis die er jaarlijks gehouden wordt. Daarnaast zijn er zeker enkele interessante winkels én popups te vinden. Een aanrader!

Winkelroutes Leuven

Als je speciaal naar Leuven komt om te shoppen, wil je het meest halen uit je winkeldagje. Tijdens de solden zijn er héél veel winkels met mooie kortingen, maar hoe bereik je deze allemaal op één dag? We stellen enkele winkelroutes voor, op basis van hoeveel tijd je hebt.

Weinig tijd (1-2u)

Wie het meest wil halen uit een kort winkel bezoekje aan Leuven, volgt best deze shopping route: je start aan het begin van de Bondgenotenlaan – volgt de hele laan tot aan het Rector de Somerplein en je keert via de Diestsestraat terug naar het Martelarenplein (aan het station).

Een halve dag (3-5u)

Wie een half dagje shoppen voor de boeg heeft, kunnen we onderstaande winkelroute aanraden. Je ontdekt De Bondgenotenlaan, het Ladeuzeplein, de Grote Markt, de Vismarkt en de Diestsestraat. Erg veel zal je niet meer missen als je deze route volledig doet.

Een hele dag

Wie een hele dag wintershoppen in Leuven gepland heeft, kan deze route volgen. Je komt langs vrijwel elke belangrijke winkelstraat en mist geen enkel plein. Uiteraard passeer je ook langs de Oude Markt met de langste toog van Vlaanderen.

Openingsuren winkels

De winkels in Leuven zijn traditioneel geopend van 9:00 tot 18:00. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen.

Niet te missen winkels

Tijdens de wintersolden zijn er enkele winkels die je écht niet mag missen in Leuven:

C&A Solden ICI PARIS XL Solden

Handige links
Leuven, je geraakt er zo!
leuvenvoorondernemers.be
shoppeninleuven.be

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!