Wintersolden in Gent

Naar hartenlust shoppen in Gent, op zoek naar fantastische koopjes? De wintersolden in januari zijn de ideale periode om zoek te gaan naar de beste kortingen. Ook in Gent kan je genieten van deze wintersolden. En er is voor ieder wat wils: luxewinkels, tweedehandswinkels, betaalbare ketens… Twijfel dus zeker niet om een daguitstapje naar Gent te plannen tijdens deze periode: solden én tegelijkertijd genieten van de prachtige historische stad, wat wil een mens nog meer?! 😉

winter solden gent shoppen Bron: visit.gent.be

Tijdens de wintersolden kan je voornamelijk warmere kleding vinden. Winkels willen namelijk van hun oude stock af, om plaats te maken voor de nieuwe lijn. Een nieuwe warme jas? Het kan! Een paar winterschoenen? Kan ook! En natuurlijk volgen niet-kledingwinkels ook andere producten aan geen goekdopere prijs kan vinden. Elektronica, woonaccesoires, boeken, juwelen, cosmetica? Alles kan!

Winkelroute

Om jouw shopping dag zo aangenaam mogelijk te maken, geven we je graag een route mee die zo gevolgd kan worden. Op deze manier kom je langs alle grote winkelbuurten, zodat je zeker geen enkele winkel mist! Want niks is mooier dan een zorgeloos dagje shopping in Gent, waar je grootste kopzorg is: ‘Hoe kan ik in godsnaam de hele dag rondlopen met al die zakken gevuld met heerlijke koopjes?!’

Winkelcentrum Zuid

We beginnen aan het winkelcentrum van het Zuid, waar je het koudste moment van de dag, namelijk de ochtend, in warmte kan doorbrengen. Eerst kan je genieten van een lekker koffietje in één van de vele barretjes die in het winkelcentrum te vinden zijn. Vervolgens kan je het winkelcentrum intrekken en één van de vele ketens bezoeken, zoals Celio, H&M en Hunkemuller. Maar ook de bekende drogisterijen Kruidvat en Holland & Barret zijn hier te vinden. Als laatste kan je nog koopjes scoren bij de hobbywinkels als Veritas of Pipoos.

Vlaanderenstraat

Hierna trekken we naar de Vlaanderenstraat, waar je in luxewinkels once-in-lifetime koopjes kan doen! Duurdere kleren en juwelen worden plots heel wat betaalbaarder dankzij de solden. Een perfect gelegenheid dus om je kleding kast aan te vullen! Elke boetiek heeft een leuk en uitgebreid aanbod, waardoor je wel even zoet bent. De straat is gevuld met winkels, bijvoorbeeld Scarlett Kledij & Fashion, TOBA en Bleu c’est gris.

Gezellige straatjes

Vervolgens slaan we links in, waar de kleine gezellige straatjes te vinden zijn: de Koestraat, Kortedagsteeg en Walpoortstraat. Nadat je hebt genoten van een lekkere lunch in een door jou gekozen brasserie, kan je op zoek in de unieke stukken in de intieme straten! Deze buurt staat bekend om zijn unieke sfeer. Tweedehandswinkel en lokale handelaars verkopen hier een groot aanbod van producten: niet enkel kleding, maar ook juwelen en woonaccesoires. Dus als je geen fan bent van de grote ketens, is dit ‘the place to be’!

Korenmarkt

Hopelijk ben je hierna nog niet uitgeshopt! Want als laatste komen we aan in de Veldstraat, die doorloopt over de Korenmarkt, naar de Lange Munt. Hier vind je alle bekende kledingketens: Zara, Bershka, H&M, Pull&Bear, Primark. Maar ook cosmetica winkels zoals Paris Ici XL en Lush. In deze grote buurt is er natuurlijk ook plek voor grootwarenhuizen en andere soorten winkels, denk maar aan Hema, Fnac, Casa, enzovoort. Na de lange dag vol koopjes kan je aan de Graslei of op de Vrijdagsmarkt afsluiten met een terrasje of restaurantje.

Er zijn dus talloze kansen om jouw stijl te vinden tijdens de solden in Gent! En natuurlijk aan een voordelige prijs. Een dag vol koopjes, historiek en terrasjes, hoe kan je hier nu ‘nee’ op zeggen? Gent mag dan niet de meest bekendste shoppingsstad zijn, maar het heeft enorm veel te bieden op alle vlakken.

Gent bereiken tijdens de wintersolden

Maar hoe reis je nu best naar Gent? Goed nieuws! Zelfs de NMBS neemt deel aan de solden. Gedurende januari doen ze een actie, waardoor je aan een goedkopere prijs tickets kan kopen doorheen het weekend. Het busverkeer van de Lijn is ook heel actief in Gent, zo kan je je snel verplaatsen naar en van het centrum. Om onze route te volgen neem je best de bussen op perrons 14, 15 of 16, waar je zo’n tien minuutjes opzit tot aan het Zuid, ook wel het Woodrow Wilsonplein genoemd. Vanop het Sint-Jacobs, vlak aan de vrijdagsmarkt, of op de Korenmarkt kan je gemakkelijk de bus of tram terug nemen richting Gent-Sint-Pieters Station. Door de combinatie van bus en trein kan je zorgeloos heen en terugreizen, zonder je zorgen te maken over files!

Voor zij die met de auto gaan, raden we aan je te parkeren op het Sint-Pietersplein. Hier betaal je 0,50 euro per uur, met een maximum van 8 euro. Van daar kan je te voet naar het Zuid om de tocht te beginnen. Om terug te komen neem je best bus 4 of 8 aan het Sint-Jacobsplein, die je wederom afzet aan het Zuid. Een kleine wandeling naar de auto, en de terugweg naar huis kan beginnen!

Plan je shoppingdagje Gent dus snel in en geniet! Houd ook zeker deze website in het oog voor je vertrek, want de koopjes worden constant up gedatet. Zo weet je exact welke winkels jou de beste deals aanbieden! Een lijst van de beste koopjes én een uitgestippelde route zorgen ervoor dat je snel en efficiënt kan shoppen tijdens de wintersolden in Gent.

Niet te missen winkels

Tijdens de solden in Gent zijn er enkele winkels die je gewoonweg NIET mag missen: IKEA en Primark. Deze winkels bieden enorme solden koopjes aan tijdens deze periode.

Veel shop-plezier toegewenst!

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!