Niet te missen weetjes vóór je op soldenjacht gaat

Laatste update op , door Thomas

De wintersolden: sommige mensen zien het als iets heel stresserend. Drukke winkelstraten met veel te veel mensen, telkens opnieuw van de koude straten naar de warme winkels, al die laagjes uitdoen en weer aandoen, je maat niet terugvinden van dat ene leuke blousje… We geven toe, er komt heel wat bij kijken! Maar wat als we je zeggen dat met behulpvan enkele tips, de soldenperiode een stuk aangenamer kan worden?

Een goed begin is de halve weg

Het begint niet bij de solden, maar er juist vóór. Er zijn een heleboel dingen die je kan doen voor de solden beginnen, om onmiddellijk goed van start te gaan. Want zoals men zegt: een goed begin is al de halve weg.

 1. Bezoek de winkels op voorhand:
 2. Aanschuiven om kledij te passen kan enorm frustrerend zijn, daarom kan je best op voorhand verschillende winkels bezoeken. Op dat moment kan je rustig kledingstukken passen en bijhouden welke maat perfect past. Zo voorkom je dat je tijdens de wintersolden veel tijd verliest met het passen. Daarbovenop weet je nog eens wat elke winkel te bieden heeft, zodus ook welke je dus zeker wilt doen en welke je beter links kan laten liggen.

 3. Stel een duidelijk plan op:
 4. Na de eerste stap, heb je dus een lijstje met winkels die zeker een bezoek waard zijn tijdens de solden.Nu is het tijd om een plan te maken: stippel een ‘wandeltocht’ uit, zodat je snel en efficient alle winkels kan afwerken. Nog tijd over? Geweldig! Dan kan je nog even op verkenning gaan naar andere winkels, of gezellig een koffietje gaan drinken!

 5. Kies een maximumbudget:
 6. De solden zijn een periode van grote prijsverminderingen, maar toch kan de rekening op het einde van dedag enorm hoog zijn. Kies daarom voor jezelf een budget waar je niet wilt overgaan. Op deze manier kan je je uitgaven makkelijk beperken.

shopping weetjes

… en we zijn weg

De dag is aangebroken waarop je naar een stad naar keuze trekt om koopjes te scoren. Maar op de dag zelf zijn er nog een heleboel dingen die je kan doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

 1. Doe de juiste outfit aan:
 2. Ook al heb je je enorm goed voorbereid, de kans is groot dat je tijdens je shoppingtripje toch nog enkele dingen wil passen. Bereid je daarom goed voor met de juiste kledingkeuze: comfortabele makkelijke kleding en losse stuks zodat je alle soorten kledij kan passen (dus geen kleedjes en broekpakken). Op deze manier verlies je minder tijd in de paskamers.

 3. Vertrek in de ochtend:
 4. De voormiddag is het minst drukke moment van de dag. Vertrek dus al ’s morgens vroeg om een volwaardige shoppingsdag te beleven. Na de middag komt er meestal een stroom van mensen toe in de winkelstraten, waardoor het winkelen onaangenamer wordt.

 5. Neem een beperkte entourage mee:
 6. Shoppen met een grote groep kan leuk en ontspannend zijn, maar tijdens de soldenperiode raden we dit af. Natuurlijk wil je soms de mening vragen van een objectief oog, dus één vriend(in) kan handig zijn.

 7. Vul aan met online winkelen:
 8. Was dat ene leuke kledingstuk niet meer beschikbaar in de winkel? Of was net jouw maat uitverkocht? Vergeet dan zeker de online winkels niet! Tegenwoordig hebben zo goed als alle ketens een online shop, waar je makkelijk je winkelkarretje kan vullen met stukken die je miste tijdens je shoppingsdag. Neem in de avond rustig de tijd om je lijstje aan te vullen!

 9. Spring de laatste dagen ook eens binnen:
 10. Als je voor de échte koopjes wil gaan, kies je voor een datum op het einde van de soldenperiode. Op dit moment zijn de afprijzingen het grootste, maar zijn veel van de stukken en maten al uitverkocht.. De keuze is aan jou!

En de belangrijkste tip… houd het leuk! 😉 De soldenperiode kan stresserend zijn, maar shopping hoort nog steeds een ontspannende activiteit te zijn. Laat je niet opjagen door andere shoppers en shop op je eigen tempo. Metbovenstaande tips willen we je een aangename shoppingsdag wensen! Veel shoppingsplezier!

wintersolden fun

Mis niets van de wintersolden. Schrijf je nu in!